نحوه برخورداری نخبگان و استعدادهای برتر از خدمات تأمین اجتماعی
معاون فنی ودرآمد سازمان تأمین اجتماعی نحوه برخورداری نخبگان و استعدادهای برتر از خدمات تأمین اجتماعی را اعلام کرد.
دستورالعمل نحوه محاسبه و تقسیم سود مشاع ابلاغ شد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامه ای «دستورالعمل نحوه محاسبه و تقسیم سود مشاع (ریالی)» را به منظور صیانت از منافع سپردهگذاران و حرکت به سمت اجرای دقیقتر ضوابط بانکداری بدون ربا (بهره) به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.
به گزارش تابناک اقتصادی، متن کامل بخشنامه به این شرح است:
یکی از مواردی که موجب تمایز بین بانکداری ربوی و بانکداری بدون ربا (بهره) میشود، نحوه رابطه بانک با سپردهگذاران در تأمین منابع مالی و رابطه بانک با تسهیلاتگیرندگان در تخصیص منابع جمعآوری شده میباشد. در تأمین منابع مالی جهت اعطای تسهیلات، طبق مفاد ماده (۳) قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره)، به استثنای سپردههای قرضالحسنه، رابطه بین بانک و سپردهگذار، رابطه وکیل و موکل بوده و به بیانی دیگر، بانک وکیل سپردهگذاران در صرف منابع مالی آنها در عقود اسلامی مذکور در تبصره ذیل ماده (۳) قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و اصلاحات بعدی آن میباشد.
در این صورت، با توجه به ممزوج گردیدن منابع وکالتی با منابع اصالتی بانک، سود حاصل از اعطای تسهیلات به عنوان سود مشاع تلقی شده و میبایست طی سازوکاری عادلانه و منصفانه، سود متعلق به هر یک از ذینفعان بانک (سپردهگذاران و سهامداران) از یکدیگر تفکیک گردد. بدیهی است سود متعلق به سپردهگذاران پس از کسر حقالوکاله بانک، در صورت زیادت نسبت به سود علیالحساب پرداختی، باید بین سپردهگذاران تسهیم گردد.
اوراق مشارکت چیست؟(مثال)
اوراق مشارکت در اصطلاح علم اقتصاد، از اوراق بهادار است که توسط دولت، شهرداری، شرکتهای دولتی و خصوصی، برای تأمین اعتبار طرحهای عمرانی در کشور، منتشر میگرددکه تهیهٔ دستورالعمل اجرایی و مقررات ناظر بر انتشار اوراق مشارکت بر عهدهٔ بانک مرکزی است.
اهداف خرید سهام خزانه
سید روح الله حسینی مقدم- مدیر نظارت بر ناشران اوراق بهادار بورس اوراق بهادار تهران
بر اساس تعریف رایج بین المللی، سهام خزانه بخشی از سهام شرکت است که در حساب خزانه نگهداری می شود که از محل بازخرید سهام یا عدم فروش سهام جدید الانتشار به عموم حاصل می شود که در اجرای بند “ب” مادۀ ۲۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور این امکان به شرکتها داده میشود.
الزامات اعمال حق فسخ در معاملات
بسیاری از افراد تصور میکنند که وقتی کالایی را خریدند و سپس متوجه عیب آن شدند، دیگر کاری از دستشان ساخته نیست و باید با همان کالای معیوب سر کنند.