وی با بیان اینکه طبق ماده “60” قانون تأمیناجتماعی، حادثه ناشی از کار حادثهای است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمهشده اتفاق میافتد، ادامه داد: مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمهشده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمانها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام ماموریتی باشد.
محقق زاده ادامه داد: اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توانبخشی واوقات رفت و برگشت بیمهشده از منزل به کارگاه جزء اوقات انجام وظیفه محسوب میشود به شرط اینکه حادثه در زمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد. بعلاوه حادثه ای که برای بیمهشده حین اقدام برای نجات سایر بیمهشدگان و مساعدت به آنان اتفاق می افتد نیز حادثه ناشی از کار محسوب میگردد.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمیناجتماعی با تأکید بر اینکه هر حادثهای را میبایست به طور مشخص و بانگرش به همه جوانب آن و با رعایت ملاک های مقرر در قانون مورد بررسی قرارداد؛ گفت: در زمان وقوع حادثه ناشی از کار، کارفرمایان باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید عوارض حادثه انجام دهند و گزارش حادثه را در کوتاهترین زمان و حداکثر ظرف 3 روز کاری به اطلاع شعبه تأمیناجتماعی محل برسانند.
محققزاده با بیان اینکه بیمهشدگانی که دچار حادثه ناشی از کار شوند، طبق ضوابط میتوانند از حمایتهای مقرر در قانون تأمیناجتماعی برخوردار شوند افزود: مستمری از کار افتادگی و یا غرامتهای مقطوع از جمله مزایای قانونی در نظر گرفته شده برای حوادث ناشی از کار است.