آئین‌نامه اجرای معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان ابلاغ شد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یکی از مطالبات این شرکت‌ها چند سالی است که از سوی معاون پژوهشی وزارت علوم پیگیری می‌شود که آئین‌نامه اجرای ماده 9 قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مبنی بر معافیت مالیاتی این شرکت‌ها ابلاغ شد.

شرکت های دانش بنیان، از معافیت های ویژه مالیاتی برخوردار شدند

به گزارش قم نیوز، دکتر سید هاشم عارف با تشریح این مطلب که براساس بخشنامه صادره ریاست سازمان امور مالیاتی کشورو ابلاغ معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم این معافیت زمینه اجرایی پیدا کرده است، گفت: این تفاهم‌نامه در راستای اجرای سیاست‌های قانون برنامه پنجم توسعه و با توجه به ماده 28 آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات منعقد شده است.

بخشنامه اخیر سازمان امور مالیاتی در خصوص معافیت های مالیاتی شرکتهای دانش بنیان

بخشنامه شماره ۹۱۱۳/ ۲۰۰/ص مورخ 20/05/1392 سازمان امور مالیاتی

موضوع: آیین نامه اجرایی ماده(۹) قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان

 

 به پیوست تصویب نامه شماره ۲۰۲۹۵۶/ت۴۶۵۱۳هـ مورخ 17/10/91  هیأت محترم وزیران در خصوص اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات موضوع تصویب نامه شماره ۱۴۱۶۰۲/ت۴۶۵۱۳هـ مورخ 21/08/91 هیأت محترم وزیران و الحاق یک تبصره به ماده ۲۸ آن، ابلاغ می گردد:

 

به موجب بند ۱۱ تصویب نامه صدر

الذکر، آیین نامه اجرایی ماده ۴۷ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موضوع تصویب نامه شماره ۲۸۶۰۹/ت۳۲۸۶۳هـ مورخ 10/05/84  هیأت محترم وزیران(تصویر پیوست) به عنوان مقررات اجرایی ماده ۹ قانون مذکور تنفیذ گردید. که به این ترتیب، معافیت ماده ۹ قانون یاد شده به شرح زیر قابل اعمال است:

شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان در قانون «حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات» به شرح زیر تعریف شده اند:
شرکتها و مؤسسات دانش بنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.
 
این شرکت ها دارای مزیت ها و حمایت های خاصی هستند که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

راه اندازی پایلوت ارزیابی معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان

بنیامین مشیری- مدیرعامل شرکت دانش بنیان سنجش فناوری خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه بیش از 2 هزار شرکت دابنیان در کشور وجود دارد، گفت: این شرکت در راستای ارائه خدماتی چون تدوین طرح کسی و کار و ارزیابی طرح‌ها از منظر تجاری سازی و بهره مندی از مزایای قانونی در پارک علم و فناوری پردیس راه اندازه شد.

بیمه و مالیات مسکن مهر

 گروه مسكن- وزير راه وشهرسازي از تصويب «تعديل ضرايب محاسبه بيمه و ماليات در ساخت وسازهاي مسكن مهر» در هيات دولت خبر داد. علي نيكزاد به «دنياي اقتصاد» اعلام كرد: سهم هزينه هاي مربوط به حق بيمه و ماليات در پروژه هاي مسكن مهر براي يك واحد 100 مترمربعي، حداكثر 820 هزار تومان تعيين شده است و دريافت بيشتر از اين رقم از سازنده هاي مسكن مهر، تخلف محسوب مي شود.

تکلیف انبوه‌سازان مسکن مهر روشن شد

مصوبه جدید کارگروه مسکن که با امضای معاون اول رئیس‌جمهور برای اجرا در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار گرفته با استقبال انبوه‌سازان مواجه شده است. براساس این مصوبه تمامی واحدهای ساخته شده در قالب مسکن مهر از پرداخت هر نوع مالیات معاف هستند و تنها مشمول مالیات بر نقل و انتقال می‌شوند؛ این مالیات که معادل 10 درصد ارزش اعیانی ملک می‌شود در زمان واگذاری محضری واحد از سازنده به متقاضی از سوی مراجع مالیاتی اخذ می‌شود که در بیشترین حد خود از 100 هزار تومان برای هر واحد فراتر نمی‌رود.

اظهارنظر کارشناسی درباره:«طرح معافیت «مسکن مهر» از مالیات ماده (۱۰۴) قانون مالیات های مستقیم»

الف) بیان مسئله

دولت‌های نهم و دهم در پاسخ به تقاضای روزافزون مسکن در جامعه و همچنین عرضه مسکن ارزان‌قیمت برای اقشار ضعیف و متوسط اقدام به راه‌اندازی پروژه مسکن مهر از ابتدای دولت نهم کرد. دولت با اجرای این سیاست به‌دنبال این بود تا در کنار کاهش حداکثری قیمت مسکن از طریق عرضه مسکن ارزان‌قیمت به متقاضیان مسکن مهر و همچنین ارائه مشوق‌ها و حمایت‌هایی در سایر حوزه‌ها به تحقق این امر کمک کند.