..:: این سایت بمنظور تسهیل در دسترسی سریع فعالان کسب و کار به تمام درگاه های تجاری ، مالیاتی ، بیمه ای ، اداری و همچنین میز کار الکترونیک برای متخصصین مالی اداری طراحی و راه اندازی گردیده است ::..

___ تصویب آیین‌نامه چگونگی نگهداری و تحریر دفاتر قانونی

تالار خدمات امور مالیاتی
تالار خدمات تولید و تجارت
تالار خدمات قوه قضاییه
پست الکترونیک
آخرین اخبار

تصویب آیین‌نامه چگونگی نگهداری و تحریر دفاتر قانونی

 

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمدقاسم پناهی، قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور با اعلام این خبر، گفت: پس از پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و تصویب وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی آیین‌نامه اجرایی مربوط به نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روش‌های نگهداری آنها اعم از ماشینی (مکانیزه) و دستی و نمونه اظهارنامه مالیاتی و نیز نحوه ارائه آنها برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات موضوع ماده ۹۵ اصلاحی مصوب ۹۴/۴/۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه در این آیین‌نامه صاحبان مشاغل بر اساس شاخص‌ها و معیارهایی از قبیل نوع و حجم فعالیت به سه گروه تقسیم شده‌اند، افزود: برای اشخاص حقیقی مشخص شده که بر اساس سطح آستانه عملیات یا نوع فعالیت باید از چه نوع دفاتر، اسناد و مدارکی استفاده کنند، مشخصات آنها باید به چه صورت باشد و همچنین تکالیف مودیان در خصوص نگهداری دفاتر و یا اسناد و مدارک چیست.
پناهی در خصوص تقسیم‌بندی صاحبان مشاغل بر اساس حجم فعالیت، اظهارداشت: صاحبان مشاغلی که فعالیت آنها، فروش کالا و یا خدمات توام است چنانچه در سال قبل مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات آنها مبلغ سی میلیارد ریال و بیشتر باشد مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل و اسناد و مدارک برای سال ۱۳۹۵ می‌باشند و سایر صاحبان مشاغل که جمع فعالیت آنها (فروش کالا و خدمات) کمتر از مبلغ موصوف است، ضرورتی به نگهداری دفاتر نخواهند داشت بلکه مکلف به نگهداری اسناد و مدارک خواهند بود.
وی ادامه داد: صاحبان مشاغلی که فعالیت آن‌ها صرفاً در ارائه خدمات باشد در صورتی‌که در سال قبل حجم فعالیت آنها بالغ‌بر پانزده میلیارد ریال بوده مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل و اسناد و مدارک خواهندبود.
قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در خصوص تقسیم‌بندی مشاغل بر اساس نوع فعالیت، تصریح‌کرد: دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان)، صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و بهره‌برداری معادن دارای جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط، صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر، صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها و کلینیک‌های تخصصی، صاحبان مشاغل صرافی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی‌ربط مکلف به نگهداری اسناد و مدارک هستند. وی افزود: اشخاص حقوقی کما فی‌سابق مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل اعم از ماشینی (مکانیزه) و دستی خواهند بود.
پناهی در خصوص سایر موارد مطرح شده در این آیین‌نامه، گفت: در بخش دیگری از این آیین‌نامه مشخص شده است که فرم اظهارنامه مالیاتی برای صاحبان مشاغل موضوع این آیین‌نامه برای هر یک از گروه‌های اول و دوم و سوم باید شامل چه مواردی باشد. وی خاطرنشان کرد: تکالیف صاحبان مشاغلی که از سامانه صندوق مکانیزه فروش استفاده می‌کنند، جزئیات صورتحساب فروش و نحوه صدور آن، نحوه ارائه دفاتر و اسناد و مدارک و موارد رد دفاتر از دیگر موارد مطرح‌شده در این آیین‌نامه است.

جهت دسترسی به این ایین نامه اینجا کلیک کنید.

اشتراک گزاری در شبکه های اجتماعی

Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on email
ایمیل
Share on telegram
تلگرام
Share on print
پرینت
Share on whatsapp
واتساپ
تالار خدمات تامین اجتماعی
تالار خدمات اداری
تولید کنندگان نرم افزار
درخواستها
ضرب المثل های حسابداری

حسابرسی مفت نمي‌شه، ممیزم دوست نمي‌شه!

تالار خدمات مهندسین مشاور
توصیه امروز به مدیران
وقت طلاست
مهارت های رایانه ای
ساعت و تاریخ
امروز: 1 آذر 1403