اهمیت اطلاعات به قدری زیاد است که آگاهی از اطلاعات متنوع میتواند کاملا سرنوشتساز باشد. تا چند وقت پیش، دنیای ما در عصر اطلاعات قرار داشت. اما حالا به اعتقاد کارشناسان با وجود حضور سیستمهای موبایل و اینترنت در همه جا، در حال گذار به دوران جدید هستیم که از آن به عنوان عصر تجربه یاد میشود.
بهتر است با این سوال شروع کنیم. آخرین باری که فیسبوک، اینستاگرام یا تلگرام خود را چک کردید چه زمانی بوده است؟ قطعا مدت زمان زیادی از آن نمیگذرد.
جالب است بدانید براساس گزارشهای جدید، استاتوسهای بروزشده توسط ۱.۶ میلیارد کاربر فیسبوک، ۲۱ درصد کاهش داشته است. باکس استاتوسها را باید نشانهای از عصر اطلاعات بدانیم. دورهای که به وسیلهی کامپیوترهای دسکتاپ و ماموریت کمپانیها برای سازماندهی اطلاعات جهان تسخیر شده است. اما نشانههای عصر تجربه کاملا متفاوت است و خاستگاه آنها را باید میکروکامپیوترها، سنسورهای موبایل و ارتباطات پرسرعت بدانیم.
مرگ استاتوس باکس بخش کوچکی از گذار بزرگ از اطلاعات به سمت تجربه است. قرار است چه اتفاقی رخ دهد؟ اگر بخواهیم کوتاه پاسخ دهیم، باید بگوییم مفهوم و بستر تعاملات آنلاین ما در حال تغییر است و براساس دستگاههای مرتبط و متصل ما شکل میگیرد.
شما آن چیزی نیستید که در پروفایل خود گفتهاید
برای شرح تیتر فوق، کمی به فیسبوک و اسنپچت فکر کنید. در واقع فیسبوک یک بستر از عصر اطلاعات است که در کنار دیگر شبکههای اجتماعی هم نسل خود بر مبنای عصر کامپیوترهای دسکتاپ، مفهومی از انباشتگی اطلاعاتی را منتقل میکند.
یادتان باشد شما یک پروفایل نیستید، شما فقط خودتان هستید!
بسیاری از مردم فکر میکنند، اسنپچت تماما به رازداری ارتباط دارد، ولی نوآوری واقعی پیامهای موقت و زودگذر اسنپچت این نیست که خود ساختهاند. در واقع نوآوری اصلی این است که ما را مجبور میکنند تا از عادت انباشتگی که به پردازش دسکتاپ آوردهایم، خلاص شویم. نتیجه این است که پروفایل از مرکزیت دنیای اجتماعی خارج میشود. در عصر تجربه، شما یک پروفایل نیستید، خیلی ساده شما خود شما هستید!
نشان دهید، حرف نزنید!
ایدهی اصلی عصر تجربه این است که من نقطه نظر خودم را به شما نشان میدهم و شما به من توجه میکنید. من فریاد شما را میشنوم و این همان داستان همیشگی اجتماعی بودن است. اما چیزی که تغییر کرده این است که داستانهایی که ما به همدیگر میگوییم، به صورت دیداری و بصری شروع شده و به پایان میرسد.
انباشت تجربه
این واقعیت ارزیابیهای اخیر فیسبوک را شکل میدهد که ویدیوهای زنده، دوربینهای ۳۶۰ درجه و واقعیت مجازی را به عنوان محصولاتی یکپارچه در یک جا جمع میکند. اما فیسبوک تنها غول فناوری نیست که به آینده و چگونگی تولید و چیدمان این تکنولوژیهای فکر میکند. شاید تاکنون نام Magic Leap را به عنوان یک استارتاپ فوق سری در زمینهی واقعیت افزوده شنیده باشید که ارزشی برابر با ۴.۵ میلیارد دلار دارد و کمپانیهایی نظیر گوگل و علیبابا در آن سرمایهگذاری کردهاند.
رقابت در سراسر دنیا آغاز شده و لایههایی از تکنولوژی در حال شکلگیری است که به آن انباشت تجربه میگویند.
هویتهای آنلاین و آفلاین ما در حال ادغام هستند و اکنون داستانهایی که به یکدیگر میگوییم به صورت دیداری شروع شده و پایان میپذیرند. سرمایهگذاری در هر لایه از انباشت جدید، توسعهی محصولات تجربی را تسریع میکند. این زمینهها در کنار هم دریچههای جدیدی را پیش روی عصر طلایی تکنولوژی باز میکند.
اکنون بهترین زمان برای ساخت عصری جدید است. عصر تجربه!