به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا) به نقل از سازمان خصوصی سازی، حسن محمدتبار در نشست دوران پساتحریم و ظرفیت جذب سرمایهگذاری در برنامه خصوصیسازی با اشاره به فهرست شرکتهای قابل واگذاری در سال ۹۴ گفت: شرکتهایی از صنعت پتروشیمی، پالایش نفت و حفاری، کشاورزی، فلزات اساسی، ماشینسازی، حمل و نقل، نیروگاهی، نساجی و ساختمان برای عرضه در سال جاری به سازمان خصوصیسازی تکلیف شدهاند.
معاون واگذاری سهام و امور بنگاههای سازمان خصوصیسازی در مورد مشوقهای قانونی برای حضور بخش خصوصی واقعی در واگذاریهای این سازمان تصریح کرد: پلهای کردن اقساط، کاهش سود فروش اقساط از ۱۵ به ۱۲ درصد و افزایش طول دوره اقساط از جمله مزایایی است که برای حضور بخش خصوصی واقعی در واگذاریهای این سازمان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای برنامه اول توسعه در سال ۶۸ دغدغه کوچکسازی دولت در کشور مطرح شد که با ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی قرار شد شرکتهای دولتی با سرعت بیشتری به بخش خصوصی واگذار شوند.
محمدتبار افزود: از ابتدای تاسیس سازمان خصوصیسازی تاکنون ۱۳۷ هزار میلیارد تومان شامل ۵۵۵ شرکت واگذار شده است که ۱۲۰ شرکت بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان نیز در لیست واگذاریهای این سازمان در سال جاری باقی مانده است.
معاون سازمان خصوصیسازی گفت: طی روزهای خوش بازار سرمایه در سال ۹۲ نیز که شاخص بورس به ۹۰ هزار واحد و ارزش بازار به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسید سازمان خصوصیسازی تنها عرضهکننده ۲۵ میلیارد تومان سهم دولتی در بورس بود که آسیب جدی به معاملات بازار سرمایه در این مقطع نزد.
وی افزود: بیشتر عرضههای این سازمان در سال جاری به صورت بلوکی و مزایده خواهد بود و به لحاظ وضعیت نامناسب بازار سرمایه نگرانی بابت عرضههای دولت وجود ندارد.