کارشناس ارشد معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان تأمیناجتماعی گفت:افراد برای دریافت کمک هزینه ازدواج سازمان تامین اجتماعی باید ظرف مدت ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل ۷۲۰روز سابقه پرداخت بیمه داشته باشند و در ضمن در تاریخ ثبت ازدواج رابطه استخدامی بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد.
محمد حسین قشقایی ضمن بیان این مطلب در گفتگو با«تامین۲۴»گفت: همچنین باید ازدواج اول بیمه شده بوده و در دفاتر رسمی ازدواج ثبت شده باشد.لذا افراد واجدشرایط که تاکنون برای دریافت آن اقدام نکرده اند می توانند جهت دریافت کمک هزینه ازدواج مبادرت ورزند.
قشقایی افزود: همچنین میزان کمک هزینه ازدواج برابر با یک ماه متوسط حقوق یا مزد بیمهشده است. برای محاسبه این مبلغ، جمع دریافتی بیمهشده (مشمول کسر بیمه) در آخرین ۲ سال قبل از ازدواج بر عدد ۲۴ (تعداد ماهها) تقسیم میشود. درصورتی که حاصل محاسبه کمتر از حداقل دستمزد عادی در زمان وقوع عقد ازدواج باشد، مبلغ قابل پرداخت معادل حداقل مذکور خواهد بود.
گفتنی است، اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج باشند، کمک هزینه به هر دو نفر پرداخت میشود.
تصویر و اصل سند ازدواج و شناسنامه زن و شوهر و تعهد کتبی بیمهشده مبنی بر اینکه برای اولین بار ازدواج کرده، مدارک لازم برای مراجعه به شعبه و دریافت کمک هزینه ازدواج است.
فرد از بدو ورود به محل کار باید مشمول بیمه تامین اجتماعی شود
این کارشناس تامین اجتماعی در مورد بیمه دوره آزمایشی کارمند در حین ورود به کار گفت: فرد از بدو ورود به محل کار باید مشمول بیمه تامین اجتماعی شود و کارفرما موظف است حق بیمه او را بپردازد.اینکه بسیاری از کارفرماها با این ادعا که دوره آموزشی فرد بوده و مستلزم بیمه نمی شود، خلاف قانون است.