..:: این سایت بمنظور تسهیل در دسترسی سریع فعالان کسب و کار به تمام درگاه های تجاری ، مالیاتی ، بیمه ای ، اداری و همچنین میز کار الکترونیک برای متخصصین مالی اداری طراحی و راه اندازی گردیده است ::..

___ دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی

تالار خدمات امور مالیاتی
تالار خدمات تولید و تجارت
تالار خدمات قوه قضاییه
پست الکترونیک
آخرین اخبار

دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی

 

ماده 1- گستره شمول تعاریف ذیل، منحصرا محدود به این دستورالعمل است:

1. بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

2. موسسه اعتباری: بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی که به موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی تاسیس شده و تحت نظارت بانک مرکزی می باشد.

3. مشتری: شخص حقیقی یا حقوقی که متقاضی صدور کارت هدیه یا بن کارت ریالی می باشد.

 

ماده 2- موسسه اعتباری باید هنگام صدور کارت هدیه- ضمن شناسایی اولیه مشتری، برابر ضوابط و مقررات مبارزه با پولشویی- اطلاعات هویتی وی را به همراه مشخصات یکایک کارت های هدیه صادر شده برای وی، در سامانه های خود وارد نماید به گونه ای که ردیابی تمامی تراکنش های هر کارت صادره به آسانی میسر می گردد.

ماده 3- موسسه اعتباری باید هنگام صدور کارت هدیه و یا بن کارت برای مشتری، تعهدات لازم در خصوص اجرای قانون و مقررات مبارزه با پولشویی را از وی اخذ نماید. در صورت خودداری مشتری از ارایه این تعهد و یا خودداری از عمل به تعهدات، موسسه اعتباری باید از ارایه خدمات به ایشان خودداری نماید.

تبصره- مسئولیت هرگونه سوءاستفاده از کارت هدیه و یا بن کارت صادره بر عهده مشتری می باشد.

 

ماده 4- در صورتی که موسسه اعتباری به دلایلی همچون عدم همکاری مشتری نتواند اطلاعات لازم را برای شناسایی وی به دست آورد و یا مشتری اقدام به ارائه اطلاعات غیرواقعی نماید، موسسه اعتباری باید پس از توضیح مراتب به مشتری، از صدور کارت هدیه و یا بن کارت برای وی خودداری نماید.

 

موسسه اعتباری موظف است مشخصات مشتریانی را که مبادرت به اعلام اطلاعات غیرواقعی نموده اند، به واحد اطلاعات مالی و بانک مرکزی گزارش کند.

ماده 5- صدور کارت هدیه و یا بن کارت توسط موسسه اعتباری برای اشخاص زیر ممنوع است:

5-1- اشخاصی که از ارایه اطلاعات یا اسناد مورد نیاز خودداری می کنند.

5-2- دارندگان سابقه چک برگشتی (موضوع بند (4) بخشنامه شماره 91/59912 مورخ 1391/3/8 بانک مرکزی).

5-3- اشخاصی که به حکم مراجع قضائی حق افتتاح حساب در موسسه اعتباری را ندارند.

5-4- اشخاصی که به حکم قضایی حساب آنها در موسسه اعتباری مسدود شده است و یا به هر دلیل دیگری حق برداشت از حساب را ندارند.

5-5- اشخاص حقیقی ایرانی فاقد شماره ملی، اشخاص حقوقی ایرانی فاقد شناسه ملی و اشخاص خارجی (حقیقی و یا حقوقی) فاقد شماره فراگیر اشخاص خارجی.

ماده 6- صدور کارت هدیه در قبال برداشت از حساب مشتری و یا دریافت وجه نقد معادل آن مجاز می باشد.

ماده 7- حداکثر مبلغ هر کارت هدیه 5 میلیون ریال می باشد.

ماده 8- کارت هدیه فاقد قابلیت شارژ مجدد بوده و پس از اتمام موجودی باید ابطال گردد.

ماده 9- کارت هدیه حداکثر به مدت یک سال دارای اعتبار است. پس از انقضای مدت مزبور، مانده مصرف نشده کارتهای هدیه در تمام شعب موسسه اعتباری صادر کننده قابل دریافت می باشد. درجه تاریخ انقضای کارت هدیه بر روی جسم کارت الزامی است.

ماده 10- موسسه اعتباری موظف است پس از شناسایی کامل مشتری و افتتاح حساب سپرده  برای وی (در صورتی که فاقد حساب سپرده نزد موسسه اعتباری باشد)- در چارچوب ضوابط و مقررات مبارزه با پولشویی و سایر مقررات مربوط- نسبت به صدور بن کارت برای وی اقدام نماید.

ماده 11- صدور بن کارت فقط به نام مشتری و با درج  نام وی بر روی جسم کارت امکان پذیر است.

ماده 12- بن کارت می تواند قابلیت شارژ داشته باشد.

ماده 13- مانده مصرف نشده کارت های هدیه و بن کارتهای صادر باید در سرفصل حساب “بستانکاران موقت” تحت دو حساب معین مجزا منظور گردد. مبالغ مزبور مشمول تودیع سپرده قانونی طبق ضوابط ذیربط می باشد.

ماده 14- شماره کارت هدیه و یا بن کارت صادره توسط موسسات اعتباری باید در چارچوب استاندارد شماره گذاری انواع کارتهای پرداخت در کشور موضوع بخشنامه شماره ن2345/م/پ‏ مورخ 1386/11/20 بانک مرکزی تعیین گردد.

ماده 15- موسسه اعتباری موظف است ساز و کاری را فراهم نماید که از طریق آن اخذ آمار و اطلاعات مربوط به تعداد کارتهای هدیه و یا بن کارتهای صادره و مبالغ آن برای هر مشتری- به همراه مانده مصرف نشده کارتهای هدیه و یا بن کارتهای صادره در مقاطع زمانی حداقل روزانه- امکان پذیر باشد.

ماده 16- موسسه اعتباری موظف است اطلاعات تراکنش های کارتهای هدیه و یا بن کارتهای صادره را مطابق ضوابط مذکور در آیین نامه مدت و طرز نگاهداری اوراق بازرگانی، اسناد و دفاتر بانکها مصوب یک هزار و یکصد و چهاردهمین جلسه 1389/3/25 شورای پول و اعتبار (موضوع بخشنامه شماره 89/80223 مورخ 1389 /4/15 بانک مرکزی و اصلاحات پس از آن) نگهداری نماید و تخلف از ا« مشمول مجازاتهای مقرر در قانون و مقررات مبارزه با پولشویی می شود.

ماده 17- صدور و راهبری کارت هدیه و یا بن کارت باید در چارچوب قوانین و مقررات موضوعه، از جمله مقررات مبارزه با پولشویی باشد.

ماده 18- از تاریخ الاغ این دستورالعمل، بخشنامه شماره 91/325334 مورخ 1391/12/2 منسوخ می گردد.

این دستورالعمل در 18 ماده و یک تبصره در پنجمین جلسه مورخ 1393/2/28 کمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید.”

اشتراک گزاری در شبکه های اجتماعی

Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on email
ایمیل
Share on telegram
تلگرام
Share on print
پرینت
Share on whatsapp
واتساپ
تالار خدمات تامین اجتماعی
تالار خدمات اداری
تولید کنندگان نرم افزار
درخواستها
ضرب المثل های حسابداری

24- وفاداری مدار از مختلسان/ که هر دم با سیاسیون سرایند!

تالار خدمات مهندسین مشاور
توصیه امروز به مدیران
وقت طلاست
مهارت های رایانه ای
ساعت و تاریخ
امروز: 6 اردیبهشت 1403