کليد TAX+ ، TAX-
با استفاده از اين قابليت کاربر با يک بار تنظيم درصد مالياتي پرداختي خويش در حافظه دستگاه ، مي تواند در معاملات آتي خويش رقم نهايي فروش به مشتريان را با احتساب ماليات تنها با فشردن کليد TAX محاسبه نمايد و از صرف زمان اضافي جهت محاسبه رقم ماليات و اضافه نمودن آن به رقم نهايي فاکتور خود جلوگيري به عمل آورد .
جزییات بیشتر در ادامه مطلب .
عملکرد کليد MU
بعضي از ماشين حساب ها کليد MU دارند که کار به علاوه چند درصد را انجام مي دهد .
مثلا 100 ضربدر MU 20 جواب 120 را نشان مي دهد . يعني 100 به علاوه 20 درصد .
اما کار کليد MU که بسيار براي حسابداران عزيز مفيد مي باشد :
زماني که عددي داريم و مي خواهيم درصدي را از عدد سوم ديگري کم کنيم (که بايد محاسبه شود) که به عدد موجود دست يابيم :
به طور مثال عدد 100 را داريم ، مي خواهيم طوري محاسبه کنيم که اگر از مبلغ x (ايکس) به طور مثال 5% کسر شود ، مانده 100 شود .
MU 5/100 = عدد مورد نظر
حال اگر عدد مورد نظر را – 5% کنيم ، عدد 100 بدست مي آيد .
عملکرد کليد CE
بدين صورت است که در صورت درج نادرست يک عدد (خصوصا بين چندين عدد متوالي باشد) مي توانيد با فشردن اين کليد ، همان عدد ناصحيح را اصلاح کرده و عمليات را ادامه دهيد . خاصيت اين کليد وقتي است که تعداد زيادي رقم را به ماشين حساب داده باشيد و به منظور جلوگيري از دوباره کاري بخواهيد از آن استفاده کنيد .
به طور مثال فرض مي کنيم :
5 +9 + 10 + 14 + 17 + …. حالا اگر متوجه شديد که عدد 17 را اشتباه وارد کرده ايد و به جاي آن بايد عدد 20 را وارد مي کرديد ، بدين منظور شما بعد از ورود عدد 17 ، بايد کليدCE رابزنيد تا آخرين مدخل صفر شود و بتوانيد به جاي آن ، عدد 20 را وارد کنيد .
کليد IT
وظيفه اين کليد شمارش اعداد وارد شده است .
کليد هاي M ، M- ، MRC
جهت جمع يا تفريق نتايج چندين نتيجه . براي مثال : 2 + 3 = 5 ، 3 * 2 = 6 ، 4 * 2 = 8
بعد از هر عمليات کليد M مثبت يا منفي را ميزنيم و در آخر کليد MRC را براي جمع يا تفريق نتايج بدست آمده مي زنيم .
کليد TM
براي وارد کردن ساعت به صورت (ساعت/ دقيقه/ ثانيه) و انجام اعمالي مانند جمع يا تفريق ساعت هاي مختلف .
نکته:
يکي از موارد استفاده از کليد CE در ماشين حساب هايي که کليد چک کن دارند هم قابل استفاده است ، با اين خاصيت که بعد از اتمام عمليات و در صورت چک کردن اعداد ممکن است به عددي برسيم که جايگاهي در عمليات ما نداشته باشد مثلا به جاي عدد 100 ، عدد 1000 را وارد کرده باشيم .
در اين حالت وجود کليد correct هم براي اين اصلاح ضروري است ، بدين صورت که ابتدا کليد correct را فشار مي دهيم و سپس کليد CE را و بعد عدد 100 را وارد و دوباره کليد correct را مي زنيم که با اين عمل عدد 100 به جاي عدد 1000 جايگزين مي کنيم .
کليد FEED
در ماشين حساب هايي که مجهز به چاپگر براي کنترل مقادير وارد شده هستند ، اين کليد بدين صورت عمل مي کند که با هر بار زدن اين کليد ، رول کاغذ يک خط بالاتر مي رود . (براي جداسازي و ايجاد فاصله بين محاسبات مختلف ) .
کليد هاي +TAX ، -TAX و SET
بدين صورت که ابتدا عددي را که مي خواهيم به عنوان نرخ تعريف شود ، وارد کنيد بعد بسته به اينکه اين عدد قرار است کم يا اضافه شود ، يکي از کليد هاي +TAX يا –TAX را ميزنيم و بعد هم دکمه SET را ميزنيم . حالا اين نرخ در حافظه ذخيره مي شود و شما هر وقت که عدد مورد نظر را وارد کنيد ، فقط کافيست دکمه TAX را بلافاصله فشار دهيد تا درصد آن عدد را برايتان محاسبه کند (بدون اينکه دکمه ضرب را بزنيد).
براي مثال اگر بخواهيد نرخ 25% را تعريف کنيد به اين تريب وارد مي کنيم : 25/ TAX/ SET .
حالا اگر بخواهيد اين کار خود را لغو کنيد ، همين کار را با عدد صفر انجام مي دهيم يعني به جاي 25 ، صفر را وارد مي کنيد و اگر هم خواستيد عدد ديگري وارد کنيد به همين ترتيب عدد مورد نظر را وارد مي کنيد . توجه داشته باشيد که شما فقط مي توانيد يک نرخ داشته باشد .