در این روش ثبت وجه دریافتی از خریدار تا دریافت وجه از مشتری دیگر به تاخیر می افتد و از آنجاییکه حساب خریدار برای مدت کوتاهی ثبت نشده و نادرست باقی می ماند کشف آن براحتی امکان پذیر نیست.
اینکار خاصیت بادکنکی دارد به این مفهوم که متصدی دریافت پول هر بار می تواند مبلغ بیشتری بردارد و مانده مربوط هر بار بزرگتر می شود تا جاییکه دیگر گردش نقدی برای پوشاندن تقلب کافی نباشد یا به اصطلاح بادکنک بترکد.
کشف کلاه به کلاه
مقابله ثبت دریافتی های روزانه در دفتر روزنامه ( صندوق ) با مبالغ تودیع شده در حساب بانکی اینکار را که با تأخیر در بحساب منظور داشتن وجوه دریافتی تا واریز مبلغ کسری ( برداشت شده ) همراه است را آشکار می کند .
اینکار که از طریق حساب به حساب کردن وجوه نقد انجام می شود ، پنهان داشتن کسری صندوق یا برداشت های غیر مجاز را از طریق تأخیر در ثبت وجوه دریافتی در حساب اشخاص به همراه دارند .
بعنوان مثال در مرحله اول صندوقدار وجوه دریافتی از مشتری الف را بدون آنکه از بابت آن ثبتی در حساب بعمل آورد ، برداشت می کند و منتظر می ماند تا مشتری ب بدهی خود را پرداخت کند .
در این مرحله وصولی از مشتری ب را در بستانکار حساب الف ثبت می کند ، به این ترتیب حساب مشتری ب تا دریافت از مشتری دیگر ؛ پرداختی را نشان نمی دهد .
با انجام اینکار ، حسابهای دریافتنی بیش از آنچه که باید باشد نشان داده می شود .
جایی که مسئول دریافت وجه نقد از مشتریان ، مسئول ثبت حسابهای آنها نیز باشد ؛ کلاه به کلاه کردن به سهولت انجام می شود .
برای جلوگیری از سوءاستفاده در وجوه نقد بصورت کلاه به کلاه کردن ، بهترین راه حل این است که از مشتریان شرکت خواسته شود که پرداخت های خود را مستقیما” به حساب جاری شرکت نزد بانک واریز نمایند ، به این ترتیب هیچکس در شرکت نمی تواند وجوه وجوه پرداختی توسط مشتریان را برای خود بردارد .