حامد سلطانینژاد در مورد افرادی که سهام شرکت پالایش نفت تهران را به صورت وکالتی طی ۷ ماهی که نماد این شرکت بسته بود خریداری کردهاند، اظهار داشت: از نظر شرکت سپرده گذاری مرکزی وکالت نامه نباید برای فروش استفاده شود زیرا اگر این روش زیاد استفاده شود کل بازار را تحت تأثیر قرار می دهد زیرا بازاری به موازات بازار رسمی بورس بوجود میاید که درست نیست.
وی با اشاره به اینکه بر این اساس این وکالت نامه های فروش وجاهت قانونی ندارد، گفت: هر ماهه اطلاعاتی که مربوط به وکالتهایی که در بورس خرید و فروش میشود در اختیار مراجع قانونی ذیربط برای بررسی قرار می گیرد. برای وکالت هایی که برای فروش در بورس وجود دارد محدودیتهایی گذاشتهایم تا از ایجاد یک بازار موازی در کنار بورس جلوگیری کنیم.
براساس گزارش بورس نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی تصریح کرد: اگر محدودیت هایی که برای وکالت نامهها گذاشه شده رعایت شود و از نظر قانونی نیز مشکلی وجود نداشته باشد، می توانند معامله را انجام دهند و در مورد پالایش نفت تهران نیز این مسئله به همین ترتیب است یعنی هر اقدامی که تا کنون برای سایر معاملات وکالتی در بورس انجام می شد مشمول این شرکت نیز می شود و بر این اساس همه اطلاعات مربوط به وکالت نامه های فروش به مراجع قانونی ارسال خواهد شد.
وی در مورد محدودیتهایی که برای انجام معاملات وکالتی در بورس اعمال شده، بیان کرد: دو محدودیت اصلی وجود دارد اول اینکه نباید معاملات وکالتی در یک سال بیش از ۴ بار باشد و دوم اینکه اگر مبلغ وکالت نامه بیش از ۵۰ میلیون تومان باشد باید در کارگروهی که در شرکت سپردهکذاری مرکزی است بررسی شود. علاوه بر این دو مورد که اهمیت بیشتری دارد یک وکالت نامه باید شرایط وکالت را داشته باشد و همچنین تام باشد.
سلطانی نژاد ادامه داد: برخی از وکالتنامه ها تام نیست و یا امکان دریافت وجه در آن مطرح نشده است، بنابراین باید توجه داشته باشند که در وکالت نامه باید وکیل حق دریافت وجه داشته باشد در غیر این صورت پول به حساب موکل که همان فروشنده اولیه است واریز میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که افرادی که سهام پالایشگاه تهران را به صورت وکالتی خریداری کردهاند در زمان فروش سهم آیا پول به حساب آنها واریز می شود، بیان کرد: همان طور که گفتم بستگی به متن وکالت نامه دارد اول اینکه باید این وکالت نامه تام و حق فروش در آن به موکل داده شده باشد و دوم اینکه حق دریافت پول نیز به وکیل که همان خریدار سهم است داده شود.
این مقام مسئول در مورد نشست تخصصی پیوند بازارهای سرمایه، بیان کرد: همزمان با هفتمین نمایشگاه بورس نشستی تخصصی با عنوان رویکردها و زوایایی دیگر از پیوند بازارهای سرمایه چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در سپرده گذاری مرکزی برگزار خواهد شد که طی آن تفاهم نامهای با سپرده گذاری اندونزی و شرکت تسویه وجوه (اتاق پایاپای) پاکستان امضا خواهد شد.