به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا) به نقل از فارس، علیرضا طاریبخش در مورد مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تابستان سال جاری اظهار داشت: مؤدیان مالیات ارزش افزوده مکلفند در پایان هر فصل حداکثر تا ۱۵ روز پس از پایان هر فصل، مالیات متعلقه به همراه اظهارنامه را پرداخت کنند.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی افزود: بر این اساس مهلت پرداخت مالیات ارزش افزوده ۹۲ در ۱۵ مهرماه ۹۲ به پایان میرسد و مؤدیان ضمن ارائه اظهارنامه در مهلت مقرر مالیات را به حسابهای تعیینشده واریز کنند و در غیر این صورت مشمول جرایم مقرر در قانون خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تمامی فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، اضافه کرد: تمامی فعالان اقتصادی مشمول مالیات ارزشافزوده نیستند و تنها گروههایی که در ۵ دوره فراخوان قبلی برای اجرای قانون مشخص شدهاند و گواهی ثبتنام دارند، مجاز به دریافت مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن به دولت هستند.
طاریبخش ادامه داد: دوره بعدی فراخوان اصناف مشمول مالیات بر ارزش افزوده در محله کارشناسی است و فراخوان آموزش و اجرای قانون در این مرحله به زودی انجام میشود.
معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اگر صاحبان مشاغلی که مشمول نیستند، مالیات ارزش افزوده اخذ کنند، متخلف محسوب میشوند، گفت: هر وجهی بیش از قیمت رسمی کالا اخذ شود گرانفروشی تلقی شده و برابر مقررات با افراد خاطی برخورد قانونی خواهد شد.
وی درباره ۱۰ صنف جدیدی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شدهاند، گفت: براساس ماده ۱۲۱ قانون برنامه پنجم توسعه، مقرر شده است، صاحبان مشاغل تا پایان سال دوم برنامه بر اساس اولویت ملزم به استفاده از سامانههای فروش شوند بر این اساس ۱۰ صنف برای سال آینده فراخوان شدهاند که باید از ابتدای سال آینده نسبت به نصب، راهاندازی و استفاده از صندوق مکانیزه فروش اقدام کنند.
طاریبخش افزود: در صورت عدم استفاده از این سامانه، ضمن محروم شدن از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیاتهای مستقیم، هزینههای آن در همان سال از درآمد مشمول مالیات آنان کسر خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه متولی انجام این کار وزارت صنعت است، طبق اطلاعی که از آنها گرفتهایم حدود ۸۰۰ هزار مؤدی در حال استفاده از صندوق مکانیزه فروش هستند.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در مورد لایحه جدید مالیات بر ارزش افزوده گفت: این لایحه مراحل پایان کارشناسی را میگذراند و به زودی تقدیم سازمان امور مالیاتی خواهد شد.
معاون سازمان امور مالیاتی درباره جریمه افرادی که صورتحساب غیرواقعی صادر میکنند، گفت: براساس بند ۱-۵۶ قانون بودجه ۹۲ سازمان امور مالیاتی مکلف است، اسامی مدیران مؤسسات و شرکتهایی که بدهی قطعی مالیاتی دارند و همچنین مدیران و اعضای هیئت مدیره شرکتهایی که به صدور اسناد با صورتحساب مبتنی بر انجام عملیات غیرواقعی را به ثبت شرکتها اعلام کند و اداره مذکور موظف است، از ارائه هرگونه عملیات ثبتی اعم از انجام تغییرات، انتخاب مدیران، انتخاب بازرس و ثبت شرکت و موسسه به نام این افراد ممانعت کند.
وی افزود: بنابراین چنانچه افرادی که بدهی قطعی خود را پرداخت نکنند و همچنین صورتحساب غیرواقعی صادر کنند، مشمول مجازات مقرر در قانون خواهند بود.
وی همچنین در مورد مالیات بر ارزش افزوده وصولی سال جاری گفت: در شش ماهه امسال، ۹۵ درصد پیشبینی بودجه محقق شده که نسبت به سال گذشته حدود ۸۰ درصد رشد داشته است.