علی خدایی درباره اینکه آیا کارگران قرارداد موقت مشمول دریافت حق سنوات میشوند گفت:بر اساس بخشنامه ای که از سوی وزارت کار در سال ۹۲ ابلاغ شد دیگر تفاوتی بین سنوات کارگران قراردادی و رسمی نیست.
وی ادامه داد:چه کارگران تسویه حساب کرده باشند و چه تسویه حساب نکرده باشند مشمول حق سنوات میشوند. آن دسته از کارگاه هایی که طرح طبقه بندی مشاغل دارند بر اساس فرمول مشخص شده در بخشنامه دستمزدی وزارت کار پایه سنواتی برایشان واریز میشود. اما آن دسته از کارگاههایی که طرح طبق بندی مشاغل ندارند، به شرط آنکه نیروی کار دارای سابقه یک ساله در آن کارگاه باشند ( دائم و موقت) مشمول حق سنوات میشوند.
مسئول کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه بحث پایه سنوات به منظور جبران سابقه نیروی کار است گفت:میزان حق سنوات به ازای یک روز کارگر،یک پایه حقوق است که همان پاداش پایان کار محسوب میشود. در گذشته حق سنوات طی دوران خدمت پرداخت نمیشد بلکه در پایان پرداخت میشد. اما در حال حاضر از آنجا که اکثر کارگران موقت هستند، پس از پایان هر سال حق سنوات واریز میشود.
خدایی گفت: اما پایه سنوات روی مزد ماهیانه تأثیر دارد. یعنی اگر سال گذشته کارگری ۷۱۲ هزار تومان حقوق دریافت میکرد، کارفرما بایستی ۳۰ هزار تومان ماهیانه به عنوان پایه سنوات به حقوق کارگر می افزاید و در مجموع ۷۴۲ هزار تومان دریافتی نیروی کار میشد. اما امسال از آنجایی که سابقه این کارگر دیگر از یکسال گذشته است. افزایش ۱۴ درصدی حقوق امسالش اینگونه محاسبه میشود که به دریافتی نقدی ۷۴۲ هزار تومان حقوق سال گذشته ۱۴ درصد افزوده میشود و سپس مبلغ به اضافه ۳۰ هزار تومان پایه سنوات، حداقل حقوق دریافتی امسال این کارگر است.
وی بیان کرد:موضوع پایین بودن حقوق و دستمزد نیروهای قدیمی و دارای سنوات بالای خدمتی همیشه به عنوان یک دغدغه وجود داشت؛ از این طریق و توافق کلی بر سر افزایش پایه سنواتی مشمولان قانون کار، در صدد رفع این مشکل و ایجاد اختلاف مناسب بین حقوق تازه واردها و افراد دارای تجربه کاری بودیم که از سال گذشته بحث یکسان شدن افزایش مزد برای تمام سطوح باعث خواهد شد که حقوق با سابقه ها افزایش یابد.
تسنیم