به گزارش بولتن نیوز، در بانکهای ایران ،سالی حد اقل ٢٠درصد به سپرده ثروتمندان سود می دهند، در عوض حد اقل ٢٨ درصد بهره از وام گیرندگان (افراد محتاج) دریافت می کنند.
اقتصاد سوئیس با ۴۷۳٫۳ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی که ۷۱ درصد ان از محل خدمات، حدود ۲۷٫۷ درصد از محل صنعت و ۱٫۳ درصد از محل کشاورزی تامین می شود یکی از باثباتترین اقتصادهای جهان است.
نگاهی به صادرات سوئیس نشان میدهد که این کشور با صادرات ۲۸۸ میلیارد دلاری که شامل صادرات خدمات و کالاهایی مانند دستگاه های مکانیکی، مواد شیمیایی، فلزات، ساعت مچی و محصولات کشاورزی می شود از محل صنایع این کشور و متخصصین و نیروی کار ان به دست امده است.
ضریب جینی که فاصله طبقاتی در جامعه را نشان میدهد با ۲۹ درصد یکی از بهترین حالتهای ممکن برای زندگی در جهان است و نشان می دهد که توضیع درامد در این کشور به شکل مناسبی بین اقشار جامعه تقسیم می شود.
سیاستهای پایدار امنیت مالی و ثبات سیاسی سوئیس را تبدیل به بهشت سرمایهگذاران و سپردهگذاران بانکی کرده است که این باعث شده تا اقتصاد سوئیس تا حد زیادی وابسته به سرمایه گذاری خارجی باشد.
حال سوال اینجا است که در کشوری مثل ایران که بودجه و اقتصاد آن به شیرهای منابع عظیم نفت و گاز متصل است و از نیروهای متخصص بسیاری بهره مند است چرا نظام بانکی نمی تواند همچون سوئیس از یک اقتصاد اسلامی و نظام بانکی بدون ربا برخوردار باشد.
منبع:بولتن نیوز