..:: این سایت بمنظور تسهیل در دسترسی سریع فعالان کسب و کار به تمام درگاه های تجاری ، مالیاتی ، بیمه ای ، اداری و همچنین میز کار الکترونیک برای متخصصین مالی اداری طراحی و راه اندازی گردیده است ::..

___ سود روز شمار را اینگونه محاسبه می کنند

تالار خدمات امور مالیاتی
تالار خدمات تولید و تجارت
تالار خدمات قوه قضاییه
پست الکترونیک
آخرین اخبار

سود روز شمار را اینگونه محاسبه می کنند

به گزارش بانکی دات آی آر،  البته این سود با شکل ربوی آن متفاوت است  برخی بر این عقیده اند که روز شمار تعلق بهره به وام یا قرض است که موجب ربوی شدن وام می شود و طبق اصل 49 قانون اساسی جرم است و برخی از اساتید حقوق تجارت معتقدند که مثلا در اوراق قرضه اگر شرکت منتشرکننده در حین صدور اوراق مزبور قبول کند که پذیره نویس مبلغی کمتر از مبلغ اسمی ورقه قرضه بپردازد و در زمان پس دادن ان اوراق مبلغ اسمی ان را دریافت کند مابه التفاوت موجود که از ان به اضافه ارزش صدور تعبیر می شود بهره تلقی نمی شود و جایزه ای است که به خریداران اوراق قرضه داده می شود.

این درحالیست که در حساب های بانکی روز شمار بانک ها روند کار کاملا متفاوت بوده و سیستم کاملا اسلامی و غیر ربوی است.

میزان سود در گدذشته بصورت ماهیانه محاسبه و÷رداخت میگردید ولی در حال حاضر بصورت روز شمار محاسبه و پرداخت میشود به روش زیر مبلغ سرمایه * نرخ سود /365 روز سال میشود*تعداد روز استراحت پول

وقتی کارمند بانک به شما می گوید سود روزشمار ۱۸ درصد یعنی کمترین مانده روزانه شما جمع شده و در پایان سی روز محاسبه می شود. سپس عدد به دست آمده در ۱۸ درصد ضرب و مجموع آن تقسیم بر ۳۶۵ می شود. عبارت ۳۶۵ معرف ۳۶۵ روز سال می باشد.

عدد به دست آمده از فرمول گفته شده مبلغ سود محاسبه شده برای مدت یک ماه می باشد که اگر مبلغ ثابت باشد محاسبه آن راحت تر از محاسبه مبلغ روزشمار می باشد

به عنوان مثال اگر ۱۰ میلیون تومان را بصورت ثابت در بانک با نرخ ۱۸ درصد نگه داریم سود آن اینگونه به دست می آید که عدد ۱۰ میلیون در ۳۰ برای ماه های ۳۰ روزه و ۳۱ برای ماه های ۳۱ روزه ضرب شده و عدد ۳۰۰میلیون به دست آمده در ۱۸ درصد ضرب می شود.

حال عدد ۵۴ میلیون به دست آمده بر ۳۶۵ تقسیم می شود و مبلغ ۱۴۷ هزار تومان به دست می آید و این سود یک ماه مبلغ ۱۰ میلیون تومان ثابت با نرخ ۱۸ درصد است.

اشتباهی که اکثر مراجعه کنندگان در بانک دچار می شوند اینگونه است که عدد ۱۰ میلیون را در ۱۸ درصد ضرب نموده و آن ار تقسیم بر ۱۰ می کنند و تصور می کنند ماهانه ۱۸۰ هزار تومان سود پول آنها می شود که این روش کاملا غلط است.

اشتراک گزاری در شبکه های اجتماعی

Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on email
ایمیل
Share on telegram
تلگرام
Share on print
پرینت
Share on whatsapp
واتساپ
تالار خدمات تامین اجتماعی
تالار خدمات اداری
تولید کنندگان نرم افزار
درخواستها
ضرب المثل های حسابداری

براي يك ناحسابرس، در جامعه رو نمي‌‏بندن!

تالار خدمات مهندسین مشاور
توصیه امروز به مدیران
وقت طلاست
مهارت های رایانه ای
ساعت و تاریخ
امروز: 8 اردیبهشت 1403