..:: این سایت بمنظور تسهیل در دسترسی سریع فعالان کسب و کار به تمام درگاه های تجاری ، مالیاتی ، بیمه ای ، اداری و همچنین میز کار الکترونیک برای متخصصین مالی اداری طراحی و راه اندازی گردیده است ::..

___ نرخ تسعير ارز در سود و زيان شركت‌ها لحاظ نمي‌شود

تالار خدمات امور مالیاتی
تالار خدمات تولید و تجارت
تالار خدمات قوه قضاییه
پست الکترونیک
آخرین اخبار

نرخ تسعير ارز در سود و زيان شركت‌ها لحاظ نمي‌شود

 

موسی‌بزرگ اصل با اشاره به برگزاری مجمع سازمان حسابرسی در روز جاری اظهار كرد: در این مجمع استاندارد 16 که مربوط به نرخ تسعیر ارز بود تصویب و مقرر شد از اول سال 91 لازم‌الاجرا شود.

وی ادامه داد: با این رویداد هزینه‌های ناشی از تسعیر ارز طرح های توسعه و دارایی‌های در حال ساخت شرکت‌ها به جای لحاظ شدن در هزینه‌های جاری، در سرفصل قیمت تمام شده پروژه‌ها منتقل خواهد شد و در سود و زیان شرکت‌ها درج نمی‌شود. این مقام مسوول‌ ادامه داد: این تصمیم به خاطر مشکلات برخی از شرکت‌ها بود که تفاوت مربوط به نرخ تسعیر ارز در طرح‌های اجرایی و همچنین دارایی‌های در حال ساخت موجب افزایش هزینه‌های آنها می‌شد، ولی با این تغییر این مشکل حل شده و پروژه‌های بزرگ با سهولت بهتری انجام خواهند شد. بنابراین طبق این استاندارد تا زمانی که دارایی‌ها به بهره‌برداری نرسند، نرخ تسعیر ارز به جای هزینه‌های جاری در حساب بهای تمام شده لحاظ خواهد شد.

بزرگ‌اصل با اشاره به اینکه این مصوبه از امروز لازم‌الاجرا است، ادامه داد: اثر چنین مصوبه‌هایی بر روی شرکت‌های بورسی و فرابورسی این است که آن دسته از شرکت‌هایی که دارای چنین پروژه‌ها و دارایی‌هایی هستند، با آثار منفی تسعیر ارز مواجه نخواهند شد، اما شرکت‌هایی که بدهی ارزی بلند‌مدت داشته یا پروژه‌های آنها به بهره‌برداری رسیده از این استاندارد چندان بهره‌ای نخواهند برد و باید در حسابرسی فکری به حالشان شود.

وی با بیان اینکه اغلب شرکت‌ها به دلیل چند نرخی بودن ارز دارای مشکلاتی هستند، ادامه داد: واقعیت این است که آن دسته از شرکت‌ها به ویژه سیماني‌‌ها که از صندوق ذخیره ارزی وام گرفته یا از تسهیلات خارجی بهره ‌برده‌اند، با آثار منفی ناشی از افزایش نرخ ارز مواجه هستند. بنابراین اگر چنین استانداردهایی اصلاح نشود، بازار سرمایه با مشکلات اساسی روبه‌رو‌ مي‌شود. بزرگ اصل در پایان گفت: در این میان نکته اصلی این است که به دلیل شرایط موجود، نرخ‌های فعلی ارز پایدار نبوده و قابل اتکا نیستند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود بدهی‌های ارزی بلند‌مدت به حالت ابهام در نظر گرفته شود، تا شرایط به حالت عادی برگردد.

اشتراک گزاری در شبکه های اجتماعی

Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on email
ایمیل
Share on telegram
تلگرام
Share on print
پرینت
Share on whatsapp
واتساپ
تالار خدمات تامین اجتماعی
تالار خدمات اداری
تولید کنندگان نرم افزار
درخواستها
ضرب المثل های حسابداری

هیچ نرخ‌‏شکنی بی‌‏حکمت نیست!

تالار خدمات مهندسین مشاور
توصیه امروز به مدیران
وقت طلاست
مهارت های رایانه ای
ساعت و تاریخ
امروز: 13 اردیبهشت 1403