این شرکتها ممکن است سالها مورد استفاده قرار نگیرند و به اصطلاح در لاک خود فرو بروند و در زمانی که به آنها احتیاج است فعالیت کنند. حسابهای برون مرزی، شرکتهای لاکی، پناهگاههای مالیاتی همه این کلمات ممکن است سوال برانگیز باشند اما همه اینها روشهای قانونی هستند که شرکتها و افراد آمریکایی میتوانند از آنها استفاده کنند تا مالیات کمتری بپردازند.
«استوارت پاتون» وکیل مالیاتی در آمریکا میگوید:«سرمایهگذاری از طریق یک شرکت در پناهگاههای مالیاتی کاری کاملا قانونی است.»در پناهگاههای مالیاتی هیچ مالیاتی (یا حتی بسیار کم) برای ارث، درآمد و سود سرمایه دریافت نمیشود. شرکتها میتوانند سود خود را از طریق شعب خود در کشورهایی گزارش کنند که در آن کشورها از شرکتها مالیات کم دریافت میکنند. از این طریق شرکتها میتوانند میلیاردها دلار پس انداز کنند. به همین روش بسیاری از افراد پولدار و شرکتهای بسیار بزرگ از این طریق میتوانند میلیاردها دلار پسانداز کنند.در ادامه ۱۰ کشور و منطقه محبوبی که میتوانید پول خود را پس انداز کنید معرفی میکنیم.
۱- لوکزامبورگ: کشوری اروپایی در مجاورت کشورهای فرانسه، بلژیک و آلمان با جمعیتی ۵۵۰ هزار نفری قرار دارد. وضعیت پناهگاهی بودن مالیاتی این کشور از قوانین مناسب کسبوکار این کشور ناشی میشود که اجازه میدهد تا شرکتهای بینالمللی قسمتی از سرمایه خود را به اینجا منتقل کنند و قبوض مالیاتی میلیارد دلاری خود را پرداخت نکنند. بر اساس گزارش «شهروندان برای عدالت مالیاتی» در آمریکا، تقریبا ۳۳ درصد شرکتهایی که توسط مجله فورچون رتبه بندی میشوند( فورچون ۵۰۰)، یک شعبه در لوکزامبورگ دارند.برای مثال شرکت آمازون مقر اصلی اروپایی اش در لوکزامبورگ است و همه فروشهای این شرکت که در اروپا صورت میگرفت را از طریق اداره اش در لوکزامبورگ انجام میداد.
۲- جزایر کی من: « استرنجر» رئیس بخش مالیات شرکتها در موسسه «اولین مالیات» میگوید: «این جزیره احتمالا بزرگترین مکان برای مفر قوانین مالیاتی هم برای افراد و هم برای شرکتهای چند ملیتی است».وی در ادامه افزود: «کی من یکی از چند سرزمینی است که با قوانین اش اجازه میدهد تا شرکتها شکل بگیرند و داراییهای خود را بدون آنکه مالیاتی بپردازند در آنجا نگه دارند. وقتی این پولهای هنگفت برای مقاصد کسب و کار نگه داشته میشوند، روشی کاملا قانونی به حساب میآید و استراتژی اجتناب از پرداخت مالیاتی نیست.» این روش به نفع بسیاری از شرکتها است و بسیاری از شرکتها در کی من دارایی دارند. بر اساس گزارش گاردین داراییهایی که در بانکهای کی من وجود دارد برابر با پانزدهمین بانک بزرگ دنیا به لحاظ دارایی است. شرکتهایی که در لیست برتر فورچون ۵۰۰ هستند، شعب آنها در جزیره کیمن هستند که شامل ولز فارگو، فایزر، پپسی و ماریوت میشود.
۳- جزیره من: بهعنوان سرزمینی شناخته میشود که مراکز مالی با مالیات کم دارد چرا که در این سرزمین مالیات بر سود سرمایه، ارث و شرکت وجود ندارد. این جزیره طرحهای بازنشستگی بسیار خوبی را ارائه میدهد. «استرنجر» در این خصوص گفت:«بسیاری از شرکتهای بینالمللی برنامههای بازنشستگی خود را در حسابهای این کشور کوچک دارند.»
۴- جرزی: بین انگلستان و فرانسه واقع شده است.درمیانه قرن بیستم ثروتمندان ساکن بریتانیا ثروت خود را به این جزیره میآوردند. در بریتانیا اگر ارث به دست آمده بیش از یک میلیون پوند بود ۸۰ درصد مالیات به آن تعلق میگرفت در صورتی که در جرزی هیچ مالیاتی تعلق نمیگرفت.
۵- ایرلند: هر چند این کشور به زعم خود جزو سرزمینهایی نیست که از سرزمینهای پناهگاههای مالیاتی باشد، اما در این رده دسته بندی میشود. شرکت بزرگ آمریکایی اپل در ایرلند توانست سودی برابر با ۱۸۰ میلیارد دلار از طریق شعب بینالمللی اش به دست آورد. به عبارت دیگر از این طریق توانست ۲/ ۵۹ میلیارد دلار مالیات پرداخت نکند.
۶- ماریتیوس: جزیرهای در اقیانوس هند و یک دروازه محبوب برای سرمایهگذاری خارجی است. ابر شرکتهایی که شعبههایی در ماریتیوس دارند شامل جی پی مورگان، سیتی گروپ و پپسی است.
۷- برمودا: کسب و کارهای بزرگ به منظور پرداخت مالیاتهای بعضا کم به برمودا بازگشتند. در این سرزمین هیچ مالیاتی بر شرکتها بسته نمیشود و بر اساس رده بندی فور چون ۵۰۰ یک چهارم این شرکتها در این لیست شعباتی در برمودا داشتند. برای مثال در سال ۲۰۱۴ شرکت گوگل سودهایی که از طریق شرکتهای خارجی خود در ایرلند و هلند دریافت میکرد به برمودا منتقل میکرد. حرکتی که موجب میشود تا ۲ میلیارد دلار در سال این شرکت مالیات نپردازد.
۸- موناکو: این شهر کوچک با ۳۶ هزار نفر جمعیت هرگز از شهروندان خود مالیات بر درآمد دریافت نکرده است این کشور میتواند انتخاب اول کسانی باشد که پول بسیاری در این سرزمین بهدست میآورند و همچنین موناکو مقصدی محبوب برای افرادی بسیار پولدار که خواهان خرید املاک گران قیمت هستند، است.
۹- سوئیس: ترکیبی است از مالیات کم و سیستم بانکی که هویت مالکان حساب رامحرمانه نگه میدارد و این باعث شده تا سوئیس هم برای افراد و هم برای شرکتها مرکز مالی محبوبی باشد.علاوه بر این، سالهاست که شرکتهای آمریکایی از خدمات مالی این کشور منتفع شدهاند. بر اساس گزارش«شهروندان برای عدالت مالیاتی»، شرکتهای چند ملیتی آمریکایی از این طریق میتوانند ۴۷ میلیارد دلار سود بهدست آورند. ابر شرکتهایی مانند مورگان استنلی، مورگان بلکاند دکر و پپسی در این کشور شعبه دارند.
۱۰- باهاماس: این سرزمین مانند سرزمینهای دیگرمالیات بر درآمد، ارث و هدیه ندارد. این سرزمین، محبوب افراد مسن و ثروتمندی است که نمیخواهند بر ارث یا هدیههایی که دریافت کردهاند مالیات تعلق بگیرد. درسال ۲۰۱۰ شعب شرکتها دراین کشور، توانستند از پرداخت ۱۰ میلیارد دلار مالیات اجتناب کنند.این عدد معادل ۱۲۳ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور در همان سال بود.
منبع:دنیای اقتصاد